10 Eylül 2026 Perşembe

AKSA Süper Lig’de başkanlar raporu

SPOR 12
Yayınlama: 10 Eylül 2026 Perşembe 02:26 | Güncellendi: 10.09.2026 01:19 | Kaynak: Kıbrıs Gazetesi | Editör: Kktc Medya
AKSA Süper Lig’de 2026-2027 futbol sezonu öncesinde hazırlıklar tamamlanırken, 15 takımın mücadele edeceği yeni sezonda görev yapacak kulüp başkanları da belli oldu. Sezon öncesinde yoğun bir hazırlık dönemi geçiren kulüplerde başkan ve yöneticiler, uzun ve zorlu lig maratonunda maddi ve sportif açıdan sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarını sürdür…
AKSA Süper Lig’de başkanlar raporu
AKSA Süper Lig’de 2026-2027 futbol sezonu öncesinde hazırlıklar tamamlanırken, 15 takımın mücadele edeceği yeni sezonda görev yapacak kulüp başkanları da belli oldu.
Sezon öncesinde yoğun bir hazırlık dönemi geçiren kulüplerde başkan ve yöneticiler, uzun ve zorlu lig maratonunda maddi ve sportif açıdan sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. İlk kez 15 takımla oynanacak olan AKSA Süper Lig’de 28 haftalık lig maratonunu en iyi şekilde tamamlamak isteyen kulüp başkanları, sezon başlamadan çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Başkanlarda devam edenler
AKSA Süper Lig’de 2026-2027 sezonunda mücadele edecek 15 takımdan 12’sinde kulüp başkanları görevlerine devam ediyor.
Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, 13 yıl aralıksız başkanlık görevinde bulunarak yeni sezonda da görevine devam edecek ve başkanlar arasında en uzun süre görev yapan isim olacak.
Alsancak Yeşilova Başkanı Redif Nurel 11 yıl, Mağusa Türk Gücü Başkanı Koral Bozkurt 9 yıl, Esentepe Başkanı İbrahim Beyazbayram 7 yıl, Mesarya Başkanı Kaan Ertuğ ise 5 yıl aralıksız görev yaptı.
Dumlupınar Başkanı Ali Gülhan ile Karşıyaka Başkanı Umut Düzdaban 3 yıl aralıksız görev yaparken, China Bazaar Gençlik Gücü Başkanı Zeeb Choudhry, Aslanköy Başkanı Gürkan Onalt, Baf Ülkü Yurdu Başkanı Mustafa Altun, Değirmenlik Başkanı Ahmet Ercüment ve Yenicami Başkanı Derviş Sönmez ise ikinci kez başkanlık görevlerini sürdürecek.
Değişen başkanlar
AKSA Süper Lig’de üç takımda kulüp başkanlarında değişiklik yaşandı. Geçmiş dönemlerde kulüp başkanlığı görevinde bulunan Cihangir Başkanı Aytaç Karavezirler ile Çetinkaya Başkanı Süleyman Yemen, yeniden kulüp başkanlığı görevine getirildi. Başkent ekiplerinden Küçük Kaymaklı’da ise Hasan Efe, ilk kez kulüp başkanı olarak görev yapacak.
AKSA Süper Lig’de görev alan kulüp başkanları
Alsancak Yeşilova : Redif Nurel
Aslanköy: Gürkan Onalt
Baf Ülkü Yurdu: Mustafa Altun
Cihangir: Aytaç Karavezirler
China Bazaar Gençlik Gücü : Zeeb Choudhry
Çetinkaya: Süleyman Yemen
Doğan Türk Birliği: Bayar Piskobulu
Dumlupınar: Ali Gülhan
Değirmenlik: Ahmet Ercüment
Esentepe: İbrahim Beyazbayram
Küçük Kaymaklı: Hasan Efe
Karşıyaka: Umut Düzdaban
Mağusa Türk Gücü : Koral Bozkurt
Mesarya: Kaan Ertuğ
Yenicami: Derviş Sönmez
Haber: Ahmet OGAN
Kaynak: Kıbrıs Gazetesi