4 Ekim 2025 Cumartesi
G.KIBRIS

Rumlar, ABD ve Çinden Turist Çekmenin Yollarını Arıyor

Güney Kıbrısın ABD, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerden turist çekmek için İsrail, Ürdün, Mısır ve Lübnan ile birlikte ortak seyahat paketleri konusunda görüştüğü belirtildi.
Yayınlama: 03.11.2012 02:00 Güncellendi: 03.10.2025 03:25 1893 okuma
Rumlar, ABD ve Çinden Turist Çekmenin Yollarını Arıyor

Güney Kıbrıs'ın ABD, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerden turist çekmek içinİsrail, Ürdün, Mısır ve Lübnan ile birlikte ortak seyahat paketleri konusunda görüştüğü belirtildi.

 


Rum Fileleftheros gazetesi, Rum Ticaret Sanayi ve Turizm BakanıNeoklis Silikiotis'in, Turizm Örgütü (KOT) heyetiyle dün gerçekleştirdiği görüşmede bu konuda açıklama yaptığını yazdı. Habere göre Silikiotis,İsrail, Ürdün, Mısır ve Lübnan'a gerçekleştirdiği son ziyaretlerde ortak seyahat paketleri oluşturulması konusunu ele aldı. Silikiotis, özellikle Çinliler için Güney Kıbrıs'a giriş vizesinin, son yıllarda Rusya ile yapıldığı gibi kolaylaştırılması için çalışıldığını söyledi.

 


Turist akışına da değinen Silikiotis, 2011 yılında ziyaretçilerde yüzde 11, gelirlerde ise yüzde 13 oranında artış olduğunu ifade etti. Silikiotis, 2012 yılının Ocak-Eylül döneminde turist akışının 2011 yılının aynı dönemine oranla yüzde 4.6 oranında arttığını da belirtti.