Sendikaların Lefkoşa’da örgütlü olduğu işyerlerinde ve okullarda 09.30-12.30 saatleri arasında uygulanacak grevle birlikte saat 10.00’da da belediye önünde miting yapılacak.
Grev, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, GÜÇ-SEN, DEV-İŞ, TÜRK-SEN, EL-SEN, TEL-SEN ve TIP-İŞ’in Lefkoşa’da örgütlü olduğu işyerlerinde uygulanacak. Bakanlıklar, daireler, ilk ve orta dereceli okullar yanında Atatürk Öğretmen Akademisi’nde de 3 saat boyunca hizmetler ve eğitim duracak.
Sendikal Platform yetkilileri, bu akşam KTAMS’ta basın toplantısıyla bugünkü grev ve eylem kararını duyurdu ve halka katılım çağrısı yaptı.
Kaptan: Emekçiye yapılanı kınıyoruz
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, belediye emekçilerine reva görülen durumu şiddetle kınadıklarını belirterek, uzaktan komutayla idare edildiğini savunduğu UBP hükümetini derhal istifaya çağırdı.
Yaşananların sorumlusunun UBP hükümeti olduğu görüşünü ifade eden Kaptan, Sendikal Platform’un dün yaşananların ardından karşı toplanıp bazı kararlar aldığını kaydetti.
Bıçaklı: Hükümet iradesini teslim etti
Alınan kararları açıklayan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, genelde ülkenin tamamen çöplüğe boğulduğunu, hükümetin de iradesini çoktan teslim ettiğini savundu.
LTB’de üç aydır süren grevlerin ve yönetimin yasa tanımaz tavırları sürerken, çalışanların tek isteğinin yasaların uygulanması olduğunu belirten Bıçaklı, yasaları ihlal edenin, maaşların zamanında ödenmesini isteyen çalışanlar değil, LTB yönetimi ve hükümet olduğunu söyledi.
Bıçaklı, “Bakanlar Kurulu’nun bunları görmeyerek grev olmayan bir işyerinde grev yasağı koyduğunu” belirterek, “esas görevleri sorun çözmek olanların, sorunlara çözüm bulmak yerine, evlerine iki buçuk aydır ekmek götüremeyen belediye emekçilerinin üzerine coplu polis ve askerleri sürdüğünü, dövdürüp hastanelik ettirdiğini” ifade etti.
“Hamile bir kadının maaşını istedi diye cop yediği başka bir ülke yok” diyen Arslan Bıçaklı, bunu yapanların ülkenin başından gitmesi gerektiğini söyledi.
BES üyelerinin onurlu ve haklı mücadelesine destek için bugün Sendikal Platform’a bağlı sendikaların Lefkoşa’daki işyerlerinde 09.30-12.30 arasında grev ve saat 10.00’da LTB önünde miting kararı aldığını açıklayan Türk-Sen Başkanı Bıçaklı, bugünkü grev ve eylemin amacının LTB çalışanlarına destek, hükümete de uyarı olduğunu belirtti.
Arslan Bıçaklı, beklentileri olmasa da hükümet bu çirkinlikleri düzeltmezse cuma günü saat 09.00’da Sendikal Platform’un KTAMS’ta toplanarak süresiz grev kararı alacağını açıkladı.
Muhalefet partilerine çağrı
Meclisteki ve meclis dışındaki muhalefet partilerine çağrı yapan Bıçaklı, varoluş mücadelesinde onurlu bir mücadele vermek isteyenleri yanlarına çağırdıklarını belirtti ve “Tutumlarını görmek istiyoruz. Halkımızı da bugünkü eyleme çağırıyoruz. Halkla birlikte olamayacakları görüp değerlendireceğiz” diye konuştu.
Bıçaklı, sorunun sadece LTB çalışanlarının ve Lefkoşalıların değil, tüm halkın sorunu olduğunu vurgulayarak, eyleme katılım çağrısı yaptı.
Bıçaklı, dün LTB önündeki eylemde tutuklanan BES üyelerinin derhal serbest bırakılmasını da istedi.