Yükleniyor...

En Çok Okunanlar

En Çok Yorumlananlar

Facebook Sayfamız

Google da görsel aramaya Dikkat

Google da görsel aramaya Dikkat

09 Mayıs 2011 Pazartesi Saat 11:38
Paylas

Teknoloji

Googleda görsel arama yaparken karşınıza çıkan her fotoğrafa güvenmeyin. İşte hackerların yeni oyunu...

Google'da yapılan görsel aramalarda virüs tehdidi ortaya çıktı. SANS Internet Storm Center'dan yapılan açıklamaya göre Google'da görsel arama yapan kullanıcılar hacker'ların yeni hedefi oldu.

Hacker'lar, web sitelerinin Google'a yansıyan fotoğraflarını kullanıyor. Bu fotoğraflarda herhangi bir anormallik görülmediğinden ve bilinen bir web sayfasına ait olmasından dolayı kimse şüphelenmiyor. Ancak Google'da görsel aramada çıkan bu fotoğrafa kullanıcı tıkladığında kullanıcılar hacker'ların hazırladığı "sahte" web sayfasına yönlendiriliyor. Ardından kullanıcılara "bu virüs yazılımını kurun" benzeri bir uyarı mesajı geliyor.

Kullanıcılar bu programı bilgisayara indirmek istediğinde ise hacker'lar son kullanıcının bilgisayarına ve bilgilerine ulaşmış oluyor.

SANS'a göre 5 binden fazla web sitesi hacker'ların kontrolünde bulunuyor ve Google'dan her gün yaklaşık 500 bin kişi bu sahte sitelere yönlendiriliyor.

Google Sözcüsü Jay Nancarrow, konuyla ilgili yaptığı açıklamada arama sonuçlarının üzerinde çalıştıklarını ve kullanıcılara en uygun ve riski az sonuçların sağlanmaya çalışıldığı belirtildi.


Haberi Ekleyen
Kktc Medya
info@kktcmedya.com
Bu haber toplam (11205) defa okunmuştur

YORUM EKLE Haber Yorumları ( 0 Adet)

Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
Künye   -   Reklam   -   İletişim    
Kktc Medya - Tüm Hakları Saklıdır © 2009 - 2011
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.