




Kamu Borçları Ödenmeye Başlanıyor
Maliye Bakanlığı ile Kooperatif Merkez Bankası arasında kamu borçlarının ödenmesine ilişkin protokol imzalandı.
İmza törenine, Başbakan Ersin Tatar, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Kanan, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Genel Müdürü Kemal Ataman, Kooperatif Şirketler Mukayyidi Kemal Deniz Dana ve Başbakanlık ile Maliye Bakanlığı yetkilileri katıldı.
Protokolle, devlet kefaleti ile kamu kurum ve kuruluşlarına kullandırılan kredilerin, faizler dahil bakiyelerinin tahsil edilmesi amaçlanıyor.
Bu çerçevede Maliye Bakanlığı, Telekomünikasyon Dairesi’nin 2 milyar 843 milyon 709 bin 350 TL; 1997-1998 Dönemi Kimyevi Gübre borcu olan 13 milyon 153 bin 65TL ve Toprak Ürünleri Kurumu’nun 151 milyon 195 bin 959 dolar ile Cypfruvex LTD’nin 1 milyon 261 bin 415 dolarlık borcuna karşılık her ay Kooperatif Merkez Bankasına 20 milyon TL ödeme yapacak.
Protokol imza töreninde konuşan Başbakan Ersin Tatar, protokolle piyasalara önemli bir mesaj verildiğini kaydetti.
Tatar, “Amaç devletin bankaya olan borçlarına yönelik ödemelerin sürekliliğini ve KKTC’deki mali piyasanın rahatlatılmasını, faizlerin düşürülmesi sağlamak” dedi.
Düşen faizle birlikte ekonomik hareketliliğin artacağını ifade eden Tatar, faizlerin düşürülüp vatandaşa yansıtılması konusunda KKTC Merkez Bankası’na da denetleme görevi düştüğünü kaydetti.
Başbakan Tatar, “geçen yıl hükümeti devraldığımızda milyar TL borç vardı. yaptığımız çalışmalarla bu bütçe açığını çok daha iyi noktaya çekmeye çalışıyoruz. Olağanüstü birtakım çalışmalar var. Günün sonunda şu bir gerçektir ki bütçe açıkları sürekli büyürse, sürekli olarak borçlanmaya yol açar. Bu borçlar da ileride ülkenin önüne büyük bir sıkıntı yaratır. Büyüyen borçlarla ekonominin çarklarının dönmesi mümkün değildir” dedi.
Borcun ödenmeye başlanmasıyla devletin borç stoğunun azalmaya başlayacağını, piyasaya sıcak para akışının sağlanacağını belirten Başbakan Tatar, mali piyasaların rahatlamasını ise kredi faizlerinin düşüşünün takip edeceğini söyledi.







- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tatar, CTP heyetini kabul edecek
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans