Anavatansız KKTC Olmaz
bugüne kadar gidilen anlaşmaları Rum kesiminin hep reddettiğini, suçlanan tarafın ise Türk tarafı ve Anavatan Türkiye olduğunu dile getirerek, "Anavatansız KKTC olmaz" dedi.
Mersin'e gelen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Güzeloğlu'nun karşıladığı Eroğlu, tören mangasını selamladı, şeref defterini imzaladı. Valilikte konuşan Eroğlu, KKTC'nin görünen tablosundan memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"1976 yılında politikaya girdim. Giriş o giriş hala çıkamadım. Politikaya girdiğim günden beri, benimsediğim bir politika vardır. Anavatan Türkiye ile Türkiye halkı ve hükümetleri ile ilişkileri en üst noktaya taşımak. Çok şükür bugün sorumlu mevkilerde de bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Bugün ki tablodan da memnun olduğumu belirtmek isterim. Parti başkanı olduğum sürede şöyle bir sözüm vardı, 'Anavatansız KKTC olmaz'. Biz bu bilinç içinde hareket ettik. Bizimle beraber koşanlara da bu bilinci O gün bugün KKTC insanı burayı Anavatan bilmekte, Anavatan sevgisi ile Anavatan'daki kardeşlerinin yapmış olduğu yardımların bilincinde, varlığını yine anavatana dönerek KKTC'de sürdürmektedir. Anavatan desteği ile çok şükür epey mesafe kat ettik. Güzel bir demokrasiyi yerleştirdik. 1974 öncesi KKTC'de hiçbir şey yokken, Barış Harekatından sonra KKTC'de büyük yatırımlar hamleleri yapılmış ve bir yerlere gelmişiz. Daha kat edeceğiz mesafeler var."
Cumhurbaşkanı olarak görüşme masasında müzakereleri yürüttüğünü hatırlatan Eroğlu şunları söyledi:
"Rumlarla uzlaşma anlayışı içerisindeyiz. Bugüne kadar bir çok anlaşma ortaya çıkmış, ama Rum tarafı hep reddetmiştir. Şimdi mümkün mü değil mi onun arayışı içindeyiz. Bugüne kadar bütün anlaşmaları reddeden Rum tarafı, ama hep suçlanan ise Türk tarafı ve anavatan Türkiye'dir. En son Annan Planı'na 'evet' dememize rağmen, Rumların da yüzde 76 oranında 'hayır' demiş olmalarına rağmen onların hayırı yine unutulmuştur. Yine topları bizim üzerimize çeviren bir dünya ile karşı karşıyayız. Ama biz KKTC olarak yalnız değiliz. Bir şarkı vardır, 'Yol bağladım' Anadolu'ya diye. Bu yol zaten 1974'ten sonra bağlanmıştır. O yolun önüne hangi engel çıkarsa çıksın bu bağ devam edecektir."
Eroğlu, Rum Yönetimi liderinin, "Türkler çoğalmasın" şeklindeki değerlendirmesiyle ilgili sorular üzerine, şöyle konuştu:
"Biliyorsunuz, anavatan Türkiye'den KKTC'ye gelen, vatandaş yaptığımız insanlarımız var. Onlar gelen Türk vatandaşlarının KKTC'den ayrılmalarının politikasını yapıyorlar. Benim de verdiğim cevap, KKTC'nin devleti vardır. Bir anlaşma oluncaya dek bu devletin hükümetleri icraatlar yapmaktadır. Dolayısıyla bir anlaşma oluncaya kadar icraatlarından da sorumludur. Almış olduğu kararları da kendisi uygulamaktadır. Onun için biz vatandaşlarımızla ilgili sizin ortaya koyduğunuz politikaları benimsemiyoruz. Ama bir anlaşma olduktan sonra yeni vatandaşlıklar için ortaklık devletinin prosedürü neyse onu uygularız. Ama bugün bizim prosedürümüz, mevzuatımız neyse ona uygulayacak. Dolayısıyla bu konuda yorum yapmanızı kabul edemeyiz. Ama o cümle gazetelere yanlış yansıdı. 'Türkler doğurmasın' diye yansıdı. Böyle bir konuşma geçmedi. Ama vatandaşlık konusunu tartıştık, tartışmaya devam da edeceğiz."
Eroğlu'nun ziyareti öncesi valilik girişine kırmızı halı serildi, polis merasim mangası hazırlık yaptı. Hazırlıklar sırasında merasim mangasının kıyafetleri, nasıl durulacağı amirlerince son kez kontrol edilirken, ilginç görüntüler ortaya çıktı.
Valilik sonrası Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Eroğlu, yarın Tarsus İlçesi'ni ziyaret edecek.
- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans