




Pilli:hastalara Empati Yaparak Davranmak Temel Prensibimiz Olmalı
Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Hemşireler Birliği işbirliği ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Onkoloji Merkezi’nde görev yapan hemşirelere yönelik Temel Düzey Psikolojik Bakım Kursu verildi. Hastalara empati yaparak davranmanın prensibimiz olması gerektiğini vurgulayan Bakan Pilli, bir hastanın sadece fiziksel değil psikolojik destek beklediğine işaret etti.
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Gülcem Sala Razı, Sağlık Bakanlığı ile birliğin anlamlı bir organizasyon yaptığını, onkolojinin hem hasta hem de sağlık personeli üzerinde duygusal yükü fazla olan bir durum yarattığını kaydetti.
Tedavi ile baş ederken hasta ve ailesi bunun yanında çalışanların duygu ve davranışlarının önemine işaret eden Sala Razı, bu eğitimin yararlı olacağını söyledi.
Hacettepe Üniversitesi Prevantif Onkoloji ABD Psikososyal Destek Birimi’nden Dr. Songül Kamışlı, Türkiye’de onkoloji hemşireliği konusunda ülkenin her yerinde eğitimler yaptıklarını, KKTC’de de bu konuya önem verilmesi ve kendisinin de yer almasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Hacettepe Üniversitesi’nden gelerek deneyimlerini paylaşan Dr. Songül Kamışlı ve Kıbrıs Türk Hemşireler Birliği’ne teşekkür ederek bakanlığın sağlık çalışanlarına yönelik eğitimlerine önem verdiğini belirtti.
Pilli, Sadece Onkoloji Merkezinde değil, tüm hastanede görev yapan hemşirelere yönelik kurslar verilmesi için adım atacaklarını açıkladı.
Her şeyden önce bir doktor olarak hastayı tedavi etmenin bir ekip işi olduğunu belirten Bakan Pilli, hastanın özellikle onkolojiye adım attığı anda kapıdaki güvenlikten, hasta bakıcının davranışına kadar ayrı bir önem verilmesi gerektiğini söyledi.
Hastalara empati yaparak davranmanın prensibimiz olması gerektiğini vurgulayan Bakan Pilli, bir hastanın sadece fiziksel değil psikolojik destek beklediğine işaret etti.
Burada özveri ile çalışan hemşirelerin sayıları dolayısı ile yüklerinin arttığının farkında olduğunu dile getiren Bakan Pilli, emek veren herkese gönülden teşekkür ettiğini ifade etti.
2 gün boyunca devam edecek, Hacettepe Üniversitesi Prevantif Onkoloji ABD Psikososyal Destek Birimi’nden Dr. Songül Kamışlı’nın yer aldığı eğitim kursunda şu başlıklar ele alındı;
• Kendini Tanıma
• Onkolojide çalışmanın güçlükleri ile baş etme
• Teröpik iletişim becerileri
• Empati, şevkat yorgunluğu
• Kanser hastalarının gösterdiği psikososyal tepiler
• İnkar,öfke, suçlama,suçlanma
• Kanser Hastasının psikososyal gereksinimlerini anlama tanımlama
• Kanser hastasının psikososyal sorunlarını tanılama ve ele alma kayıp ve yas











- » Orduda Lüks ve Konfor Bir Arada: Vip Araç Kiralama Hizmeti İle Özel Seyahat Deneyimi!
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans