Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Iusar Games 2016
30 Nisan 2016 Cumartesi Saat 08:49

Iusar Games 2016

25-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma oyunları tamamlandı.Sonrasında Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi 5’inci Genel Kurul toplantısına geçildi.

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Genel Kurul toplantısı Lefkoşa Merit Otel’de yapılıyor.

Toplantı öncesi Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı tanıtım filmlerinin gösterimi yapıldı.

Daha sonra Sivil Savunma Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, 25-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen arama kurtarma oyunları hakkında bir sunum yaptı.

Amaçlarının; doğal afetlere karşı üniversite öğrencilerinin bilgi, beceri ve motivasyonunu artırmak olduğunu kaydeden Çağlar, 10 ülkeden 20 arama kurtarma ekibinin katıldığı oyunların aşamaları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmanın sonrasında ise Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma oyunlarının icrasından derlenen görüntüler izlendi.

Ardından kısa bir konuşma yapan Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Profesör Doktor Günhan Erdem, konseyin gençlerin deneyim ve kabiliyetlerini srtırmanın yanı sıra, felaketlere karşı ayakta durabilen toplumlar yaratmak için faalietlerin önemli olduğunu dile getirdi.

Sonrasında ise arama kurtarma oyunlarına katılan University of Business in Wroclaw ile Voronezh Institute of High Technologiestemsilcilerinin yerel etkinlikleri değerlendirme anketi sunumları yapıldı.

Genel Kurul’da son konuşmayı yapan Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş da, oyunların icrası için bir yıl süreyle yoğun bir tempoda hazırlandıklarını ifade ederek, son bir yılda felaketler ve savaşlar nedeniyle dünyada çok sayıda insanın arama kurtarma faalieylerine ihtiyaç duyduğunu anımsattı.

Konuşmaların sonrasında konseyin kuruluşunun 4’üncü yıldönümü nedeniyle pasta kesildi.

Genel Kurul’da daha sonra alınacak kararların oylamasına geçildi.

Bu haber toplam 1250 defa okunmuştur
Iusar Games 2016 Haberi

YORUMLAR
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans