




Daü Aşcılık bölümü kayıtları başladı
2 yıllık programda Türkçe eğitim yapılacak. Programın, yerli istihdamı destekleme kapsamında mutfak sanatları alanında istihdam garantisiyle aşçı yetiştirmek üzere geliştirildiği belirtildi.
Bu amaçla DAÜ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITSOB) arasında protokol imzalandığı kaydedildi. Programa en az lise veya lise dengi okullardan mezun olanların kabul edileceği ifade edildi.
DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Kılıç konuyla ilgili açıklamasında, eğitimin yüzde 100 burslu olarak verileceğini ve eğitim alanların tesislerde çalışacaklarından dolayı sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primlerinin de yatırılacağını belirtti.
Öğrenciler programda eğitim alırken, çalıştıkları tesislerden belirli bir oranda stajyer maaşı alacak. İhtiyaç olması halinde öğrencilere konaklama imkanı da sağlanacak.
Programın amacı, yiyecek ve içecek sektörüne mutfak şefi olmaya aday ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek aşçı yetiştirmek; konaklama, yiyecek ve içecek sektörlerinde eksikliği hissedilen nitelikli, eğitimli eleman sayısının artmasına katkı yapmak olarak açıklandı.
KKTC vatandaşı lise ve dengi okul mezunları, iki yıllık programa sınavsız kabul edilecek.
Programa başvurmak için ise kimlik kartı fotokopisi ve mezun olduğu lise veya dengi okulun diploması yeterli. Adayların belirtilen evraklarla Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurması yeterli.
İki yıllık programla ilgili daha fazla bilgi DAÜ Öğrenci işleri Müdürlüğü’nün 630 12 17; 630 12 16 veya Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nun 630 12 69 ile 630 13 90 numaralı telefonlarından aınabilecek.










- » Mutfak İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalı?
- » 500 TL’lerin ödeneceği sektörler açıklandı
- » Tatar, CTP heyetini kabul edecek
- » Old City Hırsızları yakalandı
- » Harmancı: “Mayıs ayında ‘Merkez Lefkoşa’ kapılarını açacak”
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
- » Güney Kıbrıs’ta 410 yeni vaka, 2 Ölü
- » Sosyal Sigorta prim borçları 26 Şubata ertelendi
- » Emekli maaşları bugün, kamu çalışanları da Cuma günü ödenecek
- » Fuat Oktay,Ekonomik Örgütler Platformu ile görüştü
- » Amcaoğlu,21 günde 3 bine yakın öğrenci ülkeye geldi
- » Kredi ve Risk Raporu Takibi Nasıl Yapılır?
- » Tatar,Yama olamayız, ayrı devlet olduğumuz kabul edilmeli
- » Taçoy,700 aktif vaka sayısına ulaşmış bulunuyoruz
- » Fuat Oktay mali protokol için bu hafta ülkemize geliyor
- » Sevgililer Gününde Ne Alsam Diye Düşünen Erkeklere Öneriler
- » Thy İletişim ve Anadolujet Telefon Numaraları
- » Salamis Otel Karantinası görüntülendi
- » Cumhurbaşkanlığı, Seçimi Erteleniyorr...
- » Bakan Pilli, hastaneye kaldırıldı
- » 8 Martta Kadına Bıçaklı Saldırı
- » Lefkoşa da trafik kazası
- » KKTC ye 500 yataklı hastane
- » Iı. Ulusal Protez Ortez Sempozyumu Daü’De Yapılıyor
- » Uganda’Da Sel Ve Heyelan: 16 Ölü
- » Yeni Yapay Nöron Alzheimer’La Mücadele Kullanılabilir
- » Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fransa’Ya Seyahat Uyarısında Bulundu
- » “Masal İçinde” Adlı Sinetiyatro 4 Ocak’Ta Kktc’De Sahnelenecek
- » Lider, Tuzla Deplasmanında
- » Binicilik Federasyonu Başbakanlık Kupası Engel Atlama Müsabakaları Yapıldı
- » Tatar, Kickboks Federasyonu Başkanı Ve Sporcularını Kabul Etti
- » 75 Kişi Hıv Virüsü Taşıyor!
- » Diyalog-Arenasporkolik Galibiyetle Tanıştı
- » Potada Lig 3 Devreli..!
- » Enduro Finali Yapıldı
- » Enduro Şampiyonası Tamamlanıyor
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans