Harun Denizakan

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harun Denizakan

Konuralp, KIB-TEKi bırakmıyor 05.05.2011

05 Mayıs 2011 Perşembe Saat 13:16

Görevden alınan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) yönetim kurulu başkanı Hüseyin Konuralp Allah’tan ümit kesilmez dercesine diretiyor. Resmi gazetede görevinden alındığı yayınlanmasına rağmen, Konuralp dairenin verdiği telefon kartını ve başkan odasının anahtarını kurum müdürüne teslim etmiyor. Konuralp her gün bakanlığa Onursal bey’in yanına gidip dert yanıyor tekrardan yönetime alınsın diye. Ayrıca Atun’un arap ülkelerinden getirmiş olduğu hurmaları gide gele yemiş. Yani sizin anlayacağınız; Konuralp yeni yönetim atanana kadar bakanlığın yolunu aşındıracak.

 

 

UBP’DE İSTİHDAMLAR İLÇELERE VERİLDİ

İlçe başkanlarının istifaları en sonunda işe yaradı. Hatırlanacağı gibi bundan bir süre önce İlçe başkanları bakanların yapmış oldukları istihdamlardan dolayı istifa etmişlerdi. İlçe başkanları istihdamların ilçelere devredilmesini istemişlerdi. Ve nihayet ilçe başkanlarının istedikleri oldu. Gelen bilgilere göre; hükümet 200’e yakın istihdam yapacak ve bu istihdamlardan sadece UBP’li olanlar faydalanacak. Örgütler ilçelerde istihdam edilecek olan isimleri belirleyecek ilçelerde karar verecek. Buna göre İskele ve Güzelyurt diğer ilçelere göre daha az istihdam etme şansına sahip olacak. Örneğin milletvekili sayısına göre; Lefkoşa 50 kişilik istihdam etme şansına sahipse Güzelyurt 16 kişiyi istihdam edecek. İstihdamlar Mağusa hastanesine yapılan istihdamlar gibi sınava tabi tutulacak. UBP’liler istihdamlar için kolları sıvadılar. Bakalım memnun kalmayanlar günün sonunda ne yapacaklar.?

 

 

UBP KADIN KOLLARINDA HUZURSUZLUK

UBP Lefkoşa ilçe kadın kollarında büyük bir huzursuzluk yaşanıyor. İsmi lüzum değil, kadın kollarında olan birisi bazı bankalara olan borçlarından dolayı dava edilmiş. Bu kişi mahkemeye gitmediği için kefillerine tutuklama kararı çıktı. Tabi bu durum kadın kollarında büyük bir rahatsızlık yarattı. UBP kadın kolları kaynıyor dersek yalan olmaz.

 

 

İŞKEY UBP’Lİ OLDUĞUNU UNUTTU

Lefke Avrupa Ünüversitesine UBP’li olduğu için atanan Abdullah İşkey UBP aleyhinde propaganda yapıyor. İşkey üstelik de UBP parti meclis üyesi. LAÜ’de yaşananlar yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. Personelin ödenmeyen 789 bin lira tutarındaki ihtiyat sandığı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne devredilen iki yurt öyle anlaşılıyor ki; müteveli heyetinin başını ağrıtacak. Memur Sen sendikası ayakta tabi onlara destek olan LAÜ çalışanı Abdullah İşkey de dikkat çekiyor. UBP’li ama mualif. Öyle sanıyoruz ki; bugün CTP Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar Meclis’te bu konuya değinecek.

 

 

KÜÇÜK İRSEN ÜÇE BASTI

Başbakan İrsen Küçük dün akşam en mutlu günlerinden birini yaşadı. Torunu İrsen Küçük Uçaner’in doğum günüydü. Başbakan torununun doğum günü nedeniyle dün akşam ailesiyle birlikte doğum gününü kutladı. Kızı Gözde Küçük Uçaner’in evinde bol bol torunu ile oynadı. Gelen bilgilere göre; torun İrsen Küçük Uçaner üç yaşına bastı.

 

 

LEFKE’LİLER BU İŞE NE DER

Lig şampiyonu Küçük Kaymaklı ile Federasyon kupası şampiyonu Çetinkaya Londra kupası için Londra’ya gidemiyorlar. 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan Londra’daki Londra kupasına vize alınamadığı için gidemiyorlar. Dün bu gelişme üzerine bizi arayan bazı Lefke taraftarları “Allah da gitmelerini istemedi” dediler. Lefkeli taraftarlar bu işe sevindi mi acaba?

 

 

RUM TARAFINDAKİ MALLARINI SATMAK İÇİN PİLE’YE YERLEŞTİLER

Kıbrıslı Türkler Güney’deki mallarını satmak için Güney Kıbrıs’a yerleşiyorlar. Kıbrıs Cumhuriyeti yasalarına göre Kıbrıslı Türkler’in Güney’deki mallarını satabilmek için en az altı ay Güney Kıbrıs’ta ikamet etmeleri gerekiyor. Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti Pile köyünü de bu kapsama aldı. Edindiğimiz bilgilere göre; iki kız kardeş Mari(Tatlısu) köyündeki arsalarını satmak için Pile’ye yerleştiler. Vecahet ve Işıl ismindeki kardeşler Pile köyünde altı ay kaldıktan sonra rum tarafındaki mallarını satabilecekler. Edindiğimiz bilgilere göre malını satmak için Güneyde olan çok kıbrıslı Türk var.

 

 

MESAJI OLAN ALSIN

Sn.Meriç TAYDEMİR; Müdürlük görevinden alındığınız konusunda bilgiler geliyor. Uzun zamandır bu görevi yürütmenize rağmen çok şaşırmadığınız bilgisi bize geldi.

 

Sn. Talat ÖZÇELEBİ; ATV Motosikletleri bayağı tuttu. Gördüğümüz kadarıyle getirdiğiniz bütün ATV’ler satıldı. Kolay gelsin.

Sn.Ömer ALGANER; Siz de hizmet alımı kapsamında olduğunuzdan dolayı sizin de bu ay ödenemediğiniz söyleniyor.

Sn.Süreyya GÜRSES; Cumartesi günü geniş kapsamlı kermes için hazırlıkların son sürat devam ettiğini duyuyoruz. Allah sizlere güç versin.

 

Sn. Abdullah ÖZTOPRAK; DAÜ Bahar şenliklerinin açılışı muhteşem olmuş. Gargalarım anlat anlat bitiremediler.

Sn.Nazım ÇAVUŞOĞLU; Belediyeler Birliğini kabulünüzde Belediyelerin hizmet alanlarının önemine atıfta bulunmuşsunuz. Belediyelere yeni proje konusunda daha fazla destek atarsanız iyi olacak...

 

Sn. Şifa ÇIKA; Betler nasıl gider. Tiyo var mı?

Sn.Süleyman GÖKTAŞ; Seni görenler göz nezlesi mi oldun? diye soruyorlar. Zira sağ gözünün içi kıpkırmızı diyen arkadaşın çok.

 

Sn. Mustafa SERTBAY; Hayırlısı olsun.

Sn.Kemal DÜRÜST; 2. Eğitim Bakanlığınızda daha pasif bir görüntü çizdiğiniz söyleniyor. Özellikle 2. iş konusunda hala ses çıkartmamanız kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

 

Sn. Soner LAMA; Hafta sonu hayırlı bir iş için Hatay’a gitmişsin. İnşallah hayırlı oldu.

Sn.Ömra CAN; Valizi hazırlamaya başladın mı. Pazartesi 30 kişilik bayan kafilesi tatile çıkıyormuşsunuz. İyi tatiller.

 

Sn. Murat ALTINAY; Pazar akşamı Zeytin dalı ile tütünmüsünüz. Allah nazardan saklasın.

Sn.Aslan BIÇAKLI; Herşeye inadı muhalefet yaptığınız söyleniyor.Vatandaş, hükümet bedava altın dağıtsa nerdeyse ona da muhalefet yapacaksınız diyorlar. Bizden iletmesi..

 

Sn. Turan REİS; Dün öğle saatlerinde ağır bir misafiriniz vardı.Allah muhabbetinizi artırsın.

Sn.Hürrem TULGA; Krem takım elbise de nerden çıktı. Gerçi görenler sizi açtığını söylüyor.

 

Sn. Engin SEDAT; Duyduğumuza göre ehliyet almak için sınava giriyormuşsunuz.

 

Sn.Ümit HANSEL; İhtiyar geldi bu akşam b

Bu yazı toplam 17657 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu Makaleye Yorum Yapılmamış.
KIBRIS GÜNDEMİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2021 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans