




Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu MEMUR-SEN i kabul etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çelebi Ilık başkanlığındaki Memur-Sen Yönetim Kurulu’nu kabul etti.
Ziyaretin Memur-Sen’in yeni yönetim kurulu oluşumu nedeniyle yapıldığı ve nezaket ziyareti niteliğinde olduğu bildirildi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, çiçeklerle yapılan ziyarete teşekkür ederek, demokratik ülkelerde sendikal faaliyetlerin bulunduğunu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de demokratik bir ülke olduğunu söyledi.
Eroğlu, sorunların kendi ülkesin çözümünün en doğru yaklaşım olduğunu belirterek, hudutlar dışında eylem yapmanın halk tarafından benimsenmediğini kaydetti.
Sendikal eylemden önce sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu, haklı zeminlerde yapılacak eylemlerin de etik kurallar içerisinde olması gerektiğini kaydetti.
Eroğlu, haklı eylemlerin yapılması halinde hükümetin gerekeni yapacağını ifade ederek, kendi Başbakanlığı döneminde öyle hareket ettiğini söyledi.
“Sorunların çözümü için herşeyden önce diyalog” diyen Eroğlu, bazen hak için eylem yapmak gerekebileceğini belirtti.
Derviş Eroğlu, Memur-Sen’in Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik sürdürdüğü görüşmelere yönelik desteğine teşekkür ederek, Kıbrıs Türk halkının kendi devlet çatısı altında yaşadığını, eksik olanın bir anlaşma olduğunu belirtti.
Eroğlu, herşeyin teslim edilerek varılacak bir anlaşmanın referandumdan geçmeyeceğini, geçse de uzun ömürlü olamayacağına işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının haklarını korumaya yönelik bir anlaşma çabası içinde olduklarını söyledi.
Memur-Sen Genel Başkanı Çelebi Ilık da, ziyaretin Memur-Sen’in yeniden yapılanması sürecinde yapılan ilk ziyaret olduğunu söyledi.
Kabule teşekkür eden Ilık, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Kıbrıs sorununda yürüttüğü politikaya destek verdiklerini söyledi.
Görüşmede kamunun sorunları ve bu sorunlara Memur-Sen’in bakış açısını anlatacaklarını ifade eden Ilık, sorunlara yurt içinde çözüm bulmak gerektiğini söyledi.











- » Sosyal Sigorta prim borçları 26 Şubata ertelendi
- » Kredi ve Risk Raporu Takibi Nasıl Yapılır?
- » Emekli maaşları bugün, kamu çalışanları da Cuma günü ödenecek
- » Amcaoğlu,21 günde 3 bine yakın öğrenci ülkeye geldi
- » Fuat Oktay,Ekonomik Örgütler Platformu ile görüştü
- » Tatar,Yama olamayız, ayrı devlet olduğumuz kabul edilmeli
- » Fuat Oktay mali protokol için bu hafta ülkemize geliyor
- » Taçoy,700 aktif vaka sayısına ulaşmış bulunuyoruz
- » Sevgililer Gününde Ne Alsam Diye Düşünen Erkeklere Öneriler
- » Thy İletişim ve Anadolujet Telefon Numaraları
- » Salamis Otel Karantinası görüntülendi
- » Bakan Pilli, hastaneye kaldırıldı
- » Cumhurbaşkanlığı, Seçimi Erteleniyorr...
- » Lefkoşa da trafik kazası
- » 8 Martta Kadına Bıçaklı Saldırı
- » KKTC ye 500 yataklı hastane
- » Çavuşoğlu:rum Kesimi Hariç Bölgedeki Tüm Ülkelerle İkili Ve Çok Taraflı Anlaşmalar Yapabiliriz
- » Yeni Yapay Nöron Alzheimer’La Mücadele Kullanılabilir
- » Özçınar, Başçeri’Nin Babasının Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı
- » Hindistan’Da Fabrikada Yangın Çıktı: 43 Ölü
- » Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis İle Görüştü
- » Iı. Ulusal Protez Ortez Sempozyumu Daü’De Yapılıyor
- » Uganda’Da Sel Ve Heyelan: 16 Ölü
- » Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fransa’Ya Seyahat Uyarısında Bulundu
- » “Masal İçinde” Adlı Sinetiyatro 4 Ocak’Ta Kktc’De Sahnelenecek
- » Libya, Türkiye İle İmzalanan Mutabakatların Yürürlüğe Koyulmasında Kararlı
- » Londra’Daki Suriye Zirvesinden Sivillere Saldırıların Durması Kararı Çıktı.
- » Lider, Tuzla Deplasmanında
- » Binicilik Federasyonu Başbakanlık Kupası Engel Atlama Müsabakaları Yapıldı
- » Tatar, Kickboks Federasyonu Başkanı Ve Sporcularını Kabul Etti
- » 75 Kişi Hıv Virüsü Taşıyor!
- » Kocaeli’De 114 Kıbrıs Gazisine Madalya Ve Berat Belgesi Verildi
- » Diyalog-Arenasporkolik Galibiyetle Tanıştı
- » Potada Lig 3 Devreli..!
- » Enduro Finali Yapıldı
- » Enduro Şampiyonası Tamamlanıyor
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans