




Tdp Kadın Örgütü’nde Yeni Başkan Seval Oyaltan
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Kadın Örgütü’nün 1. Olağan Kurultayı gerçekleştirildi. TDP Kadın Örgütü’nün yeni başkanı Seval Oyaltan oldu.
“Kadınsız Katılımcı ve Özgürlükçü Demokrasi Olamaz” sloganıyla gerçekleştirilen kurultayda TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Esat Varoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı Cemal Özyiğit ve MYK üyesi Tahsin Mertekçi ile CTP, DP ve AKEL kadın örgütü temsilcileri hazır bulundu.
Genel Kurulda Divan Gülsen Bozkurt, Alev Denizgil ve Hanife Gümüştekin’den oluştu. Divan Başkanı Gülsen Bozkurt kurultayda ülke ve Kıbrıs kadınları için önemli kararlar üretilmesini diledi.
ERKMEN
TDP Kadın Örgütü Başkanı Gülçin Erkmen yaptığı konuşmada, tüzük gereği parti MYK üyesi olmasından dolayı kadın örgütünde başkanlık yapamayacağını hatırlatarak, bugün bu görevi devredeceğini bildirdi.
Erkmen, TKP zamanında yüzde 15’le başlayan parti içindeki kadın temsiliyetinin bugün yüzde 50’lik kotaya ulaştığının altını çizerek, TDP’de bugün parti meclisinde 8; 9 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’da ise 4 kadın bulunduğunu kaydetti.
Kadın sorununun ülkenin bir gerçeği olmaya devam ettiğini kaydeden Erkmen, eşit temsiliyet, eşit statü, toplumda fiili eşitlik ve kanun önünde eşitlik taleplerinin devam ettiğini ve kadının her yerde görünür olması gerektiğini ifade etti.
ÇAKICI
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da kurultayda yaptığı konuşmada, Gülçin Erkmen ve arkadaşlarının partiyi en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydederek, daha öncesinde Kadın Örgütü Başkanlığı yapan Gülsen Bozkurt’un da gerek bu görevinde gerekse bakanlık yaptığı dönemlerde kadınların icraat adına neler yapabileceğini gösterdiğini söyledi.
Partisinin önümüzdeki seçim döneminde yüzde 50’lik kadın kotasını doldurmasını ve diğer partilere de örmek olmasını dileyen Çakıcı, kadın siyasetçilerin sayısının artması ve çok iyi yetişmeleri için adımlar atılması gerektiğini kaydetti.
Kadına karşı şiddet ve kadın ticaretinin önlenmesi adına manifesto hazırlayan tek parti olduklarını da hatırlatan Çakıcı, “Gönül isterdi ki tanınmış bir ülkemiz olsun ve biz de BM’de bu yöndeki kararların altına imzamızı atabilelim” şeklinde konuştu.
Ülkedeki güncel konulara da değinen Çakıcı, 2 büyük mitingin ardından yapılan üçüncü mitingde de halkın “ekonomik pakete karşı olduğunu” ve “kendi evinin efendisi olmak istediğini” bildirdiğini söyledi.
Çakıcı, “tek günlük mitinglerin artık son bulması ve sonuç alıcı, hükümeti devirecek, sürekliliği olan eylemlere girişilmesi gerektiğini” de kaydetti.
7 Nisan’da mecliste sadece muhalefetin olduğunu, bu nedenle meclise yürümenin yanlış olacağına inandıklarını kaydeden Çakıcı, eyleme CTP ve DP gibi kendilerinin de manevi destek verdiklerini anlattı. Çakıcı, “Herkes yoldaysa biz de mecliste olmayacağız, biz de yolda olacağız...Kendi inandığımız doğrularla yola devam edeceğiz...Hep beraber güçlüyüz, hep beraber kendi ayakları üzerinde durabilen bir Kuzey Kıbrıs yaratacağız” şeklinde konuştu.
Çakıcı umutsuzluk ve ümitsizliğin kendi argümanları olmayacağını da belirterek, söylemlerini Kuzey Kıbrıs’ı değiştirme ve ilerletme yönünde kullanacaklarını bildirdi.
Çözüm ve Avrupa Birliği’nin en büyük idealleri olduğunu kaydeden Çakıcı, 24 Nisan’da bu iradeye sahip çıkacaklarını, çözüm için ümit ve kararlılıkla mücadele edeceklerini, diğer partiler ve Türkiye ile de iyi ilişkileri sürdüreceklerini ekledi.
Çakıcı’nın konuşmasının ardından konukların konuşmalarına yer verildi.
Ardından Faaliyet Raporu aklandı ve karar tasarısı okunup onaylandı
KARAR TASARISI
Karar tasarısında, TDP’nin tüzüğünde yüzde 50 kadın kotası olduğuna dikkat çekilerek, daha çok kadının meclise girmesi gereğine vurgu yapıldı.
Tasarıda ayrıca, Anayasa’nın “kanun önünde eşitlik” maddesinin fiili eşitliği sağlayacak şekilde düzenlenmesi talep edildi.
Kadına yönelik şiddetin engellenmeden eşitlikten söz edilemeyeceği kaydedilen karar tasarısında, eğitilmiş kadınların halen şiddet görmesinin düşündürücü olduğu da vurgulandı.
Tasarının onaylanmasının ardından kadın örgütü başkanlık ve yönetim kurulu seçimleri gerçekleşti.
YENİ YÖNETİM
Seval Oyaltan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Ayhan Eş, Refia Erosal, Mine Egemen, Ebru Öztaş, Esin Karaçete Yeşim Mertli, Umut Ceylan, Gönül Şakir ve Sevilay Kasapoğlu’ndan oluştu.
OYALTAN
TDP Kadın Örgütü Genel Başkanlığına getirilen Seval Oyaltan yaptığı teşekkür konuşmasında, böylesi ulvi bir göreve kendisini layık gören herkese teşekkür etti.
Aldığı bayrağı ekip arkadaşları ile birlikte daha ileri taşıma çabası içinde olacaklarını belirten Oyaltan, kararlı ve inançlı bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.
Eğitimli, çağdaş, çalışan, sivil toplum ile siyasi partilerde aktif rol alan Kıbrıslı Türk kadınların tek eksiğinin “görünür kılınamaması” olduğuna dikkat çeken Oyaltan, “Biz, kadının lider olduğunu, toplumu peşinden sürükleyebileceğini, önder bir yönü olduğunu görünür kılmak istiyoruz” dedi.











- » Akıllı ev sistemleri kolaylıkları nelerdir
- » Falyalı cinayetiyle ilgili İstanbulda gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olduğu ortaya çıktı! Tekne ile gelmişler
- » Falyalı cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı
- » Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
- » Bataklık operasyonu: 5 zanlı cezaevine gönderildi
- » Çirkin provokasyon! Yunanistan bayrağı asmaya kalkıştı
- » Rusya Nakliyat Fiyatları
- » Resmi evrak sahteleyen zanlılar, teminata bağlandı
- » Pençe-Yıldırım Harekatında şehit düşen Mehmetçikler için taziye
- » İngilterede KKTC bayrağının indirilmesi protesto edildi
- » Akaryakıta zam sonrası tüpgaz sıkıntısı yaşanıyor
- » Şartlı “karantinasız giriş” dönemi başladı
- » Ukrayna Nakliyat Nasıl Yapılır?
- » Polise gösterdiği ehliyet sahte çıktı, tutuklandı
- » Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs a geliyor
- » Maraş çalışmaları rumları rahatsız etti
- » Ataoğlu, Esnafın yüzü gülecek
- » Aydın’ın En Güzel Turistik Bölgeleri
- » Ücretsiz antijen testleri başladı
- » Gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak
- » Anneler Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri
- » Keçi Süt üreticileri bedava süt dağıttı
- » BES ile Yenierenköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi
- » 59’u yerel 70 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti
- » Tatar: Kıbrıs konusunda esas egemenliktir
- » Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in verdiği resepsiyona katıldı
- » Arıklı:İkı̇ devletlı̇ çözüm zamanı geldi
- » Güney Kıbrıs’ta 760 yeni vaka
- » Aydınlatmada Led Ampulleri Tercih Etmeniz İçin Nedenler
- » 82 Yeni Vaka, Kişi hayatını kaybetti
- » Dursun Oğuz, Ankarada
- » İnternet kafeciler Cuma günü eylemde
- » Rum kesiminde vaka sayıları artıyor
- » Çavuşoğlu’nun test sonucu bekliyor
- » Tek dozluk aşı Avrupada askıya alındı
- » Mağusa’da 360gr uyuşturucu
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans